« [Späť]
Služby HACCP
- spracovanie dokumentácie
- školenia
- interné audity
- pripmienkovanie projektov – budúcich prevádzok
Čo obsahuje dokumentácia HACCP
- prevádzkový poriadok
- menovanie týmu HACCP s vymedzením zodpovedností
- stanovenie výrobnej činnosti a úloh
- technologické postupy, popisy jedá/výrobkov
- prúdový diagram každého výrobného procesu
- stanovenie kontrolných bodov (CP)
- stanovenie kritických kontrolných bodov (CCP)
- stanovenie hodnôt kritických limitov pre CP a CCP
- definovanie nápravných opatrení pri prekročení pre každý CCP
- postup sledovania CP a CCP
- systém kontroly na ovládanie rizík pre každý jednotlivý bod
- školenia zamestnancov
- záznamy
Prečo treba zaviesť HACCP
- s účinnosťou od 1. 1. 2000 musia všetky fyzické a právnické osoby, vykonávajúce závažnú epidemiologickú činnosť mať splnený Potravinový kódex SR vrátane hlavy VIII - zásady správnej výrobnej praxe (HACCP). Táto povinnosť sa netýka len výrobcu potravín, ale všetkých subjektov, v ktorých sa s potravinami manipuluje
- získate istotu o zdravotnej nezávadnosti vašich produktov
- ak nepredpokladáte riziká, nebudete mať čas na rýchlu realizáciu nápravných opatrení, ak nastane krízový stav
- zracionalizujú sa výrobné postupy vo vašej organizácii
- prechod časti kontroly do prevencie - vždy je lepšie niečo preventívne kontrolovať ako potom nákladne naprávať
Postup pri zavádzaní HACCP
- krok: analýza rizík
- krok: určenie kontrolných bodov CP a kritických kontrolných bodov CCP
- krok: spracovanie dokumentácie
- krok: zavedenie systému do praxe
- krok: evidencia, kontrola a pravidelná aktualizácia
Dokumentácia Správnej výrobnej praxe (SVP) obsahuje:
- pracovné postupy
- technické a technologické postupy
- výrobný postup
- normy obsluhy strojov a zariadení a posudok k technologickému zariadeniu, spôsob údržby
- hygienický režim
- sanitačný program
- metrologický program
- projekt systému zabezpečenia kontroly hygieny potravín
- ďalšie príkazy, smernice a predpisy podľa rozhodnutia výrobcu potravín
Máte ďalšie otázky? Kontaktujte nás!
HACCP pre kompostovacie stanice a schvaľovanie Štátnou správou, HACCP poradenstvo a HACCP dokumentácia
Vypracovanie HACCP pre kompostovacie stanice a podpora pri schvaľovaní.
Potrebujete vypracovať HACCP dokumentáciu, hygienický režim, sanitačný poriadok, prevádzkový poriadok, zaviesť HACCP, alebo školenie HACCP v spoločnosti?
Ste tu správne! Buďte serióznym partnerom a vyhnite sa zbytočným pokutám. Nestrácajte čas a kontaktujte nás :) 0907 349 943
ISO CONSULT Slovakia, s.r.o.
Urmince 68,
95602, Urmince
Tel.: 0907 349 943, 0915 956 487
info@isoconsult.sk