HACCPConsult Banner 1HACCPConsult Banner 5HACCPConsult Banner 3HACCPConsult Banner 2
« [Späť]

Služby HACCP

- spracovanie dokumentácie

- školenia

- interné audity

- pripmienkovanie projektov – budúcich prevádzok

 

Čo obsahuje dokumentácia HACCP

  • prevádzkový poriadok
  • menovanie týmu HACCP s vymedzením zodpovedností
  • stanovenie výrobnej činnosti a úloh
  • technologické postupy, popisy jedá/výrobkov
  • prúdový diagram každého výrobného procesu
  • stanovenie kontrolných bodov (CP)
  • stanovenie kritických kontrolných bodov (CCP)
  • stanovenie hodnôt kritických limitov pre CP a CCP
  • definovanie nápravných opatrení pri prekročení pre každý CCP
  • postup sledovania CP a CCP
  • systém kontroly na ovládanie rizík pre každý jednotlivý bod
  • školenia zamestnancov
  • záznamy

Prečo treba zaviesť HACCP

  • s účinnosťou od 1. 1. 2000 musia všetky fyzické a právnické osoby, vykonávajúce závažnú epidemiologickú činnosť mať splnený Potravinový kódex SR vrátane hlavy VIII - zásady správnej výrobnej praxe (HACCP). Táto povinnosť sa netýka len výrobcu potravín, ale všetkých subjektov, v ktorých sa s potravinami manipuluje
  • získate istotu o zdravotnej nezávadnosti vašich produktov
  • ak nepredpokladáte riziká, nebudete mať čas na rýchlu realizáciu nápravných opatrení, ak nastane krízový stav
  • zracionalizujú sa výrobné postupy vo vašej organizácii
  • prechod časti kontroly do prevencie - vždy je lepšie niečo preventívne kontrolovať ako potom nákladne naprávať

Postup pri zavádzaní HACCP

  1. krok: analýza rizík
  2. krok: určenie kontrolných bodov CP a kritických kontrolných bodov CCP
  3. krok: spracovanie dokumentácie
  4. krok: zavedenie systému do praxe
  5. krok: evidencia, kontrola a pravidelná aktualizácia

Dokumentácia Správnej výrobnej praxe (SVP) obsahuje:

  1. pracovné postupy
  2. technické a technologické postupy
  3. výrobný postup
  4. normy obsluhy strojov a zariadení a posudok k technologickému zariadeniu, spôsob údržby
  5. hygienický režim
  6. sanitačný program
  7. metrologický program
  8. projekt systému zabezpečenia kontroly hygieny potravín
  9. ďalšie príkazy, smernice a predpisy podľa rozhodnutia výrobcu potravín

HACCP poradenstvo a HACCP dokumentácia


Potrebujete vypracovať HACCP dokumentáciu, hygienický režim, sanitačný poriadok, prevádzkový poriadok, zaviesť HACCP, alebo školenie HACCP v spoločnosti?
Ste tu správne! Buďte serióznym partnerom a vyhnite sa zbytočným pokutám. Nestrácajte čas a kontkatujte nás :) 0907 349 943

[Viac]

ISO CONSULT Slovakia, s.r.o.
Urmince 68,
95602, Urmince

Tel.: 0907 349 943, 0915 956 487
info@isoconsult.sk